Design och kommunikation

Inspirera och kommunicera genom text, bild och rum eller utveckla dina språkkunskaper och arbeta i en internationell miljö. Inom området design och kommunikation finns fyra spännande utbildningar att välja bland.

 

Design och kommunikation

 

Alla våra program inom design och kommunikation

 

 

Informativ illustration - informationsdesign, 180 hp

2019-10-24Informativ illustration är en utbildning för dig som vill lära dig att kommunicera komplexa budskap med hjälp av visualiseringar. Under utbildningen får du arbeta med vetenskap- och teknikillustration, informationsgrafik, 3D-visualisering samt konceptbilder. Efter slutförd utbildning har du möjlighet att jobba med illustration, grafisk design, visualisering och bildframställning på exempelvis arkitektkontor, reklambyråer eller teknikföretag.

Rumslig gestaltning - informationsdesign, 180 hp

2019-10-24Rumslig gestaltning är en utbildning för dig som vill lära dig att formge utställningar, mötesplatser, offentliga rum och olika typer av arbets- och aktivitetsrum. Under utbildningen lär du dig att utforma tillgängliga, inkluderande och hållbara miljöer, som användare kan interagera med. Efter slutförd utbildning har du möjlighet att jobba med exempelvis lokalplanering, mässor, scenografi och arkitekturvisualiseringar. Utbildningen gör dig till designer med rumslig gestaltning som specialisering. 

 

Språk- och kommunikationsprogrammet, 180 hp

2019-11-07Språk- och kommunikationsprogrammet passar dig som vill arbeta med språk, kommunikation och information i nationell eller internationell miljö. Efter programmet kan du bland annat arbeta som kommunikatör, informatör, språkgranskare eller språkspecialist.

Textdesign - informationsdesign, 180 hp

2019-10-24Textdesign är en utbildning för dig som har goda kunskaper i det svenska språket och vill arbeta med texter, till exempel som kommunikatör, copywriter, webbredaktör, teknikkommunikatör eller formgivare. Här får du skriva och formge texter och informationsmaterial för olika medier och målgrupper.

 

Interaktionsdesign - informationsdesign, 180 hp

2019-11-25Interaktionsdesign är ett program där du arbetar med att skapa användbara produkter som människor kan interagera med. Du lär dig att arbeta med digitala system och gränssnitt som är digitala, rumsliga eller fysiska objekt. Tillämpningsområden är exempelvis hälso- och välfärdsteknik, framtidens industri och arbetsplatser. Efter slutförd utbildning har du möjligheten att arbeta som exempelvis interaktionsdesigner, användbarhetsdesigner, förändringsledare, projektledare eller UX-designer.

Sonja Diar, språk och kommunikationsprogrammet