Design och kommunikation

Inspirera och kommunicera genom text, bild och rum eller utveckla dina språkkunskaper och arbeta i en internationell miljö. Inom området design och kommunikation finns fyra spännande utbildningar att välja bland.

Design och kommunikation

 

Alla våra program inom design och kommunikation

 

 

Informativ illustration - informationsdesign, 180 hp

2019-08-15På programmet Informativ illustration arbetar du med natur- och teknikillustration, informationsgrafik, 3D-visualisering samt konceptbilder. Du lär dig skapa bild och grafisk design för olika målgrupper och sammanhang. Utbildningen gör dig till en informationsdesigner med illustration som specialisering.

Rumslig gestaltning - informationsdesign, 180 hp

2019-02-26På det här programmet lär du dig att skapa utställningar, mötesplatser, offentliga rum och olika typer av arbets- och aktivitetsrum. Du lär dig att designa tillgängliga, inkluderande och hållbara miljöer, som användare kan interagera med. Utbildningen gör dig till designer med rumslig gestaltning som specialisering.

 

Språk- och kommunikationsprogrammet, 180 hp

2019-01-25Språk- och kommunikationsprogrammet passar dig som vill arbeta med språk, kommunikation och information i nationell eller internationell miljö. Att läsa språk öppnar dörrar, både i Sverige och runt om i världen.

Textdesign - informationsdesign, 180 hp

2019-02-26Textdesign är ett program där du arbetar med att skriva och layouta texter och informationsmaterial för olika medier och målgrupper. Du utvecklar kunskaper som ger dig en god grund för att arbeta som kommunikatör, copywriter, webbredaktör, teknikkommunikatör eller formgivare. Utbildningen gör dig till en informationsdesigner med text som specialisering.

 

Sonja Diar, språk och kommunikationsprogrammet

 

Detta är ett kvitto på att man är duktig på det man gör

 

Tone Hessen, student på rumslig gestaltning – informationsdesign, om utställningen i New York.

 

Relationen till lärarna var mycket bra


 

 

Programmets fokus på det informativa var bra eftersom det finns mycket jobb i den branschen. Men det går att välja andra vägar
 

Hue Huynh, före detta student på informativ illustration – informationsdesign

 

Vi fick jobba mycket med externa uppdragsgivare. Det ger en möjligheten att knyta kontakter redan under studierna, samtidigt som man får en inblick i hur det fungerar i arbetslivet


Lina Daun, före detta student på textdesign – informationsdesign